Activitats

XXVII Exposició de bolets de tardor de les Terres de Lleida, i presentació portal de la secció de micologia.

XXVII Exposició de bolets de tardor de les Terres de Lleida, i presentació portal de la secció de micologia.

2016-10-24


El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull entre els dies 24 i 26 d’octubre l’exposició de bolets de tardor que organitza la Secció de Micologia de l’IEI. Les mostres han estat recol·lectades arreu de les terres de Lleida durant el cap de setmana passat. La directora de l’IEI, Montserrat Macià, ha assistit aquest dilluns a l’acte d’inauguració.

L’exposició sobrepassa les 220 espècies –recollides aquest passat cap de setmana- representant molts habitats: pinassa, pi roig, avetosa, arbres planifolis com ara el roure, l’alzina o el mateix faig; sense oblidar-se els ambients de ribera dels rius i barrancs o bolets de llocs de conreu.

El ventall d’espècies trobades és ampli, estant representades des dels clàssics rovellons i pinetells, diferents tipus de llenegues, boletàcies: bolets de bou o mollerics i l’apreciat cep. També es poden contemplar terrolans, apagallums, fredolics, amanites -moltes d’elles molt tòxiques o mortals-, palomins, peus de rata, rossinyols i pets de llop. També es poden veure diferents espècies, no per senzilles, menys interessants que descomponen la fusta morta dels boscos i camps de conreu de les comarques de Lleida.

D’altra banda, es poden contemplar altres espècies que encara que no siguin comestibles tenen interès, inclòs per a un aficionat, a fi i efecte de comparar-les  amb espècies semblants i que poden conduir a greus equivocacions.

Per a cada espècie s’indica sempre el nom científic, el nom vulgar en català, si el té, i la seva comestibilitat, toxicitat o falta d’interès gastronòmic. L’exposició restarà oberta fins el proper dimecres 26 d’octubre a les 20.00 hores.

Al mateix temps, s’ha fet la presentació del nou portal de la secció de Micologia de l’IEI que servirà com a eina de consulta per a tots els interessats en aquest camp, atractiva pel públic, fàcil d’usar i que anirà actualitzant les informacions micològiques més rellevants.

Lleida, 24 d’octubre de 2016

Altres Activitats