Activitats

El pati de l'IEI va acollir la XXVI Exposició de Bolets de Tardor de les Terres de Lleida

El pati de l'IEI va acollir la XXVI Exposició de Bolets de Tardor de les Terres de Lleida

2015-10-26


El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir entre els dies 26 i 28 d’octubre de 2015 l’exposició de bolets de tardor que organitza la Secció de Micologia de l’IEI. Les mostres han estat recol·lectades arreu de les terres de Lleida durant el cap de setmana passat. La directora de l’IEI, Montserrat Macià, ha assistit aquest dilluns a l’acte d’inauguració.

La temporada de tardor va començar bé al setembre, però al no ploure al llarg del  mes d’octubre no han arribat a sortir totes les especies que habitualment surten.

L’exposició presenta prop de 200 espècies –recollides aquest passat cap de setmana- representant molts habitats: pinassa, pi roig, avetosa, arbres planifolis com ara el roure, l’alzina o el mateix faig; sense oblidar-se els ambients de ribera dels rius i barrancs o bolets de llocs de conreu.

El ventall d’espècies trobades és ampli, estant representades des dels clàssics rovellons i pinetells, diferents tipus de llenegues, boletàcies: bolets de bou o mollerics i l’apreciat cep. També es poden contemplar terrolans, apagallums, fredolics, amanites -moltes d’elles molt tòxiques o mortals-, palomins, peus de rata, rossinyols i pets de llop. També es poden veure diferents espècies, no per senzilles, menys interessants que descomponen la fusta morta dels boscos i camps de conreu de les comarques de Lleida.

D’altra banda, es poden contemplar altres espècies que encara que no siguin comestibles tenen interès, inclòs per a un aficionat, a fi i efecte de comparar-les  amb espècies semblants i que poden conduir a greus equivocacions.

Per a cada espècie s’indica sempre el nom científic, el nom vulgar en català, si el té, i la seva comestibilitat, toxicitat o falta d’interès gastronòmic. L’exposició restarà oberta fins el proper dimecres 28 d’octubre a les 20.00 hores.

Altres Activitats