Activitats

EL PATI DE L’IEI ACULL LA 29A EXPOSICIÓ DE BOLETS DE TARDOR DE LES TERRES DE LLEIDA

EL PATI DE L’IEI ACULL LA 29A EXPOSICIÓ DE BOLETS DE TARDOR DE LES TERRES DE LLEIDA

2018-10-22


El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull entre els dies 22 i 24 d’octubre l’exposició de bolets de tardor que organitza la Secció de Micologia de l’IEI. Les mostres han estat recol·lectades arreu de les terres de Lleida durant el cap de setmana passat. La vicepresidenta de l’IEI, Rosa pujol, ha assistit aquest dilluns a l’acte d’inauguració.

Com cada any, es mostren al públic les espècies recol·lectades i determinades pels membres de la Secció de Micologia de l'Institut d'Estudis Ilerdencs durant el cap de setmana a les terres de Lleida. Cada bolet va acompanyat d'una etiqueta on s’indica el nom científic, el nom vulgar en català i la seva comestibilitat i/o toxicitat.

Malgrat les poques espècies que es troben al bosc actualment, degut a unes setmanes de fortes temperatures, l’exposició ha arribat a 230 espècies determinades en la tarda del diumenge pels membres de la Secció, de les quals prop de 40 han estat recollides a la terra plana de Lleida, perquè no sols es visiten boscos de muntanya, sinó també camps agrícoles, vernedes, alzinars, etc.

A l'exposició figuren moltes de les espècies comestibles de Ponent, podent-hi contemplar espècies del grup dels rovellons (gènere Lactarius), de les llenegues (gènere Hygrophorus), rossinyols i camagrocs (gènere Cantharellus) i estan mot bé representats els peus de rata (gènere Ramaria). En canvi s’han trobat pocs exemplars de la família de les boletàcies. Entre les nombroses espècies tòxiques, trobem amanites i varies espècies de cortinaris. N’hi ha una bona representació de bolets de soca, molt importants en la descomposició de la fusta morta al bosc.

L’exposició restarà oberta fins el proper dimecres 24 d’octubre a les 20.00 hores.

Altres Activitats